tag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post5206240006866158209..comments2023-08-06T08:28:52.303-07:00Comments on Dan Cristian Iordache: porumbelul vişiniuDanhttp://www.blogger.com/profile/02973853261131224722noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-87961388467486421892011-12-21T11:32:35.836-08:002011-12-21T11:32:35.836-08:00nu stiu daca trebuie sa rid sau sa pling...tre sa ...nu stiu daca trebuie sa rid sau sa pling...tre sa te apuci de proza scurta...sau de ceva de genul...suna ca la caragiale!!! super!!!...macar bine ca ai simtul umorului...<br /><br /><br />si mi-ai facut pofta de rontait soric. si de socializat!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-56298988787655011122011-12-21T08:04:13.369-08:002011-12-21T08:04:13.369-08:00dar este totuşi varianta deloc de neglijat ca să i...dar este totuşi varianta deloc de neglijat ca să iei doi porci unul nu e al tău şi să găseşti un măcelar recomandat şi necunoscut care lucrează paznic de noapte şi dimineaţa la 7 îl iei nedormit şi nemâncat din tură şi îl cari cu duba 70 de km să vină de petrecanie râmătorilor afară să ningă melodios iar acolo băieţii să dea de gustul a două jumătăţi de vorona. când ajunge carul funerar la locul final te apuci de porcul prietenului tău care s-a dus să ia cazan sobiţă etc. şi se face 5 seara şi e noapte şi măcelarul începe să păzească porcii meticulos suflecat la mâneci ud şi-n chiloţi de la apa aia caldă şi cu chef de încălzitor. îi dai două ceşcuţe...greşeala fatală...şi deodată omul simţeşte ceva are o viziune că ceva se întâmplă acasă şi nu are cartela în telefon. îi dai papa, cafele dar pe la nouă ai rămas singur cu porcul iar măcelarul e plecat în comă cu tot efortul concentrat în a nu-şi tăia degetele.<br />după aia cără porcul singur în garaj influenţat de maxima zile: ce bine că e pe jumătate, îi cauţi o ieşire spre casă îl duci până la un taxi pe orele 1 şi pe urmă cauţi un loc să arunci maţele alea pline cu câcat grele cât un sac de ciment.<br />şi pe urmă mănânci şoric şi socializezi.Danhttps://www.blogger.com/profile/02973853261131224722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-5585120625567649732011-12-21T07:49:18.476-08:002011-12-21T07:49:18.476-08:00'si promit sa nu mai repet experinta asta trad...'si promit sa nu mai repet experinta asta traditionala care uneste oamenii'<br /><br />foamea uneste oamenii! ni se trage de cind vinam mamutzii! nu visezi citeodata cind ai acces la memoria colectiva ca transezi cu tot tribul ditamai mamut blanos? try to remember. he, he, ce vremuri...mi-e dor...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-80200750681089062742011-12-21T07:43:34.664-08:002011-12-21T07:43:34.664-08:00am asistat (chiar lucrat efectiv pe la 15 ani) la ...am asistat (chiar lucrat efectiv pe la 15 ani) la vreo 10-12 transari de porc. pirlitul si spalatul nu durau mai mult de 40-45 de minute. apoi transarea, in doi dura o ora-o ora jumate cel mult. cam asta-i tot. dupa aia se facea pomana porcului stropita cu niscai trascau.<br />totul e la mate, tre sa ai nitizica grija sa nu le tai, dar nu e asa complicat. nu inteleg ce a fost asa de dificil. e adevarat, cind e frig, na iti piere un pic cheful. ustensile? un cutit bun, un satir sau barditza ascutitzita si recipiente sa pui carnea asta-i tot. plus apa calda la spalat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-90268787573015378252011-12-21T06:18:57.869-08:002011-12-21T06:18:57.869-08:00mai bine o băgăm in măsa,
nu e porcărie mai mare d...mai bine o băgăm in măsa,<br />nu e porcărie mai mare decât tăiatul porcului.Danhttps://www.blogger.com/profile/02973853261131224722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-12302023747284644322011-12-21T04:48:13.582-08:002011-12-21T04:48:13.582-08:00eh, sa ne gindim cu nostalgie si la vremurile cind...eh, sa ne gindim cu nostalgie si la vremurile cind traditional se taia gitul porumbeilor...<br /><br />mai bine o lasam mai moale cu sacrificiileAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-58465481680355902262011-12-20T14:23:29.330-08:002011-12-20T14:23:29.330-08:00si promit sa nu mai repet experinta asta tradition...si promit sa nu mai repet experinta asta traditionala care uneste oamenii... pe naiba!Danhttps://www.blogger.com/profile/02973853261131224722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-18707741807982955722011-12-20T14:20:44.992-08:002011-12-20T14:20:44.992-08:00nu, eu chiar ma gandeam la un gangurit de porumbel...nu, eu chiar ma gandeam la un gangurit de porumbel dar se pare ca am avut un fel de premonitie fiindca si acum imi put mainile a mate de porc.Danhttps://www.blogger.com/profile/02973853261131224722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-270263854305106792011-12-20T13:00:37.528-08:002011-12-20T13:00:37.528-08:00ma gindesc la un poem visceral despre taierea por...ma gindesc la un poem visceral despre taierea porcului in prima zi de nisoareAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4683333186792295400.post-81543549392328837332011-12-20T01:13:01.125-08:002011-12-20T01:13:01.125-08:00asta ai scris-o foarte pe graba, cred ca suna tele...asta ai scris-o foarte pe graba, cred ca suna telefonul, te striga anca sau luca sau aveai ceva foarte urgent de facut(?).as mi se pare.Anonymousnoreply@blogger.com