marți, 10 ianuarie 2017

Toate clipele petrecute cu tine
Le-am scris pe inimă. Nu mai e mult
Și cerul va fi al nostru.

în urma unor escavari de suprafață în localitatea Hamangia fu descoperit prințul Mișkin într-o poziție ciudată cu podul palmelor legat de maxilare. fusese atât de adâncit pe gânduri încât nici nu observase că divanul din catifea verde dispăruse în negura câmpurilor ruse. rămăsese doar samovarul ceașca și tabachera lui Napoleon din toată încăperea. imediat ce fu scos la lumină periat și spălat prințul Mișkin se lumină pe interior cînd realiza adevărata lui identitate: era Ofelia Prodan. se bucura in același timp că scăpase de toate personajele toxice. dintr o dată apăru și divanul verde și sătul de poziția lui de sub pământ își dădu jos pantalonii și haina și se întinse în chiloți pe divan. rembrandt care aprecia lumina interioară îi făcu repede un tablou în mărime naturală. avea pielea albă ca floarea de măr. imediat ce rembrandt plecă Mișkin prinse a vorbi:
-dorm bine, mănânc bine și am o condiție fizică excelentă ia priviți.
apoi ca să probeze spusele se răsuci cu picioarele în sus și gamele îi căzură în lotus pe urmă se desfăcura iar și începură a se roti. samovarul ceașca și tabachera se aruncară ca niște mere crude spre picioarele albe ale lui Pușkin care jongla cu ele într-un ritm amețitor.
o da! izbucni audiența aveți o condiție fizică excelentă!
dar prințul Mișkin se posomori dintr-o dată la gândul că în audiență ar putea fi demonii.
atunci apăru că prin minune Nastasia Filipovna plină de funingine într-o rochie cu incretituri. se așeză pe divan lîngă el și îi luă mâna din barbă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu